Monday, November 14, 2005

Le ionosphera de Marte ha un tertie strato


4/ 11 / 05

Le ionosphera de Marte ha un tertie strato

Illo es volatile, tanto in su ubication como in su permanentia temporal, que es inestabile, al contrario de illo que vaticinava le scientistas.
Iste tertie strato discoperto in le ionosphera martian (composite de gas ionizate) e situate in le parte superior de su atmosphera, non es permanente ni stabile, secun le observaciones realizate per instrumentos del sonda Mars Express.
Le resultate del investigation, facite per un equipa internacional de scientistas, del universitate de Colonia e Munich, in Germania, e de Stanford, in California (S.U.A.), appare publicate in le ultime numero del revista 'Science'.
Le funtion del ionosphera martian es de adjutar a retener le zonas plus basse del atmosphera de Marte fronte al fortia del ventos solar.
Usque ora, le expertos sapeva que le ionosphera, occupava un frangia de 110 a 130 km, con duo stratos dissimile.
Le nove observationes ha revelate que existe un tertie strato de natura intermittente, que sembla extender se in un frangia de intre 65 e 110 km, infra del duo zonas citate previamente.
Le origine de iste tertie strato poterea esser ligate con le attraction de fragmentos de meteorites e le intercambio de cargas de magnesium e ferro.

Madrid
EFE

0 Comments:

Post a Comment

<< Home